Geschiedenis

De geschiedenis van Jin Shin Jyutsu®.

Jin Shin Jyutsu is een meer dan 1000 jaar oude kunst die de levensenergie in het lichaam harmoniseert.

Begin 20ste eeuw werd in Japan deze kunst HERONTDEKT door meester Jiro Murai. Dankzij Jin Shin Jyutsu genas hij op 26 jarige leeftijd van een levens-bedreigende ziekte. Hij besloot toen om de rest van zijn leven te wijden aan de studie en de ontwikkeling van deze kunst
Jin Shin Jyutsu

Het inzicht en de kennis die hij zowel uit de bestudering van verschillende bronnen zoals het Kojiki (boek van de oude gebeurtenissen), en vooral uit persoonlijke ervaringen op deed, onderwees hij Mary Burmeister, die midden jaren 50 de kunst van Jin Shin Jyutsu naar Amerika bracht.

 

Begin jaren 60 begon zij de kunst te onderwijzen, met als gevolg dat er op dit moment duizenden mensen  over de hele wereld deze kunst bestuderen, beoefenen en doorgeven.

 

KUNST van het MIJZELF Leren KENNEN (Helpen)

 

We gaan de boodschappen van ons lichaam begrijpen, zodat we weten welke toepassingen we nodig hebben om weer in balans te ZIJN.

Het leren van Jin Shin Jyutsu gebeurt door middel van zelfstudie en zelfhulp. Door dit proces van “NU MIJZELF LEREN KENNEN” worden wij ons bewust van de wijsheid van ons lichaam.